Využijte DOPRAVU ZDARMA při objednávce nad 1290 Kč.

Přírodní kosmetika pro ženy

3 pádné důvody, proč přejít na přírodní kosmetiku

Přemýšlíte, co se bude dít s vaší pletí po přechodu na přírodní kosmetiku? Po dlouhém používání konvenční kosmetiky plné syntetických látek to může být pro pokožku tak trochu šok. Podívejte se na co se připravit, proč dát přírodní kosmetice zelenou a jak tento krok pleti usnadnit.

Přírodní kosmetika podporuje přirozené procesy v pokožce

Oproti klasické konvenční kosmetice, která na sobě často vytváří závislost a snaží se problémy maskovat, se přírodní kosmetika snaží dostat pokožku zpět do rovnováhy a obnovit její schopnost regenerace. Pokožka produkuje přiměřené množství kožního mazu, není suchá ani mastná, rychle se hojí a obnovuje, kožní bariéra je pevná a odolná, pokožka se nepodráždí a předčasně nestárne.  

Přírodní kosmetika je ohleduplná k našemu organismu

Kůže je největší orgán našeho těla a asi 60 % chemických látek, které se nanesou na pokožku, proniká přímo do krevního oběhu. Mohou pak způsobovat alergické reakce a zvyšovat riziko různých vážných onemocnění, poškození orgánů, nervové či hormonální soustavy. Čistá přírodní kosmetika je bezpečnější alternativou, která pleti poskytuje komplexní péči bez nepříjemných vedlejších účinků.

Přírodní kosmetika je šetrná k životnímu prostředí

Konvenční kosmetika používá syntetické ingredience, třeba ropné deriváty jako je minerální olej a parafín, které jsou ekologicky náročné na výrobu, biologicky nerozložitelné a toxické. Velké množství kosmetiky navíc spláchneme s vodou ve sprše a umyvadle a znečisťujeme si životní prostředí. Po mnoha letech používání syntetické kosmetiky může být z počátku odlišný přístup přírodní péče a Bio kosmetiky pro pleť mírně matoucí a bude si na ni muset postupně zvyknout.

Přechod na přírodní kosmetiku

Je třeba myslet na to, že se po přechodu na přírodní kosmetiku může naše plť dočasně mírně zhoršit. V této fázi dochází k čištění, kůže vylučuje z hlubokých pórů usazené toxiny a přizpůsobuje se novému druhu péče. Konvenční kosmetika totiž často pleť čistí jen povrchově, nečistoty zůstávají v pórech, pleť se vysušuje a produkuje více mazu. Může být dočasně sušší, mastnější, citlivá, napjatá nebo s pupínky. Dejte jí čas, ať se nastartují a obnoví procesy, které konvenční kosmetika utlumila.

Jak pleti usnadnit přechod na přírodní kosmetiku

Kůže potřebuje na přechod cyklus 28 až 42 dní, aby si na novou péči zvykla. Pokud se nezlepší ani po 6 týdnech, zvolte vhodnější produkt dle typu pleti. Začněte s výměnou denně využívaných produktů a pak těmi občasnými. Méně často znamená více. Nenechte se nachytat lákavým balením a zavádějícími popisy a pečlivě čtěte složení. Přírodní šampon i mýdlo může méně pěnit a krém nemusí mít silikonově sametovou konzistenci. Nechte pleť přirozeně dýchat a užijte si její vitální vzhled.

 

Zpět do obchodu