Využijte DOPRAVU ZDARMA při objednávce nad 1290 Kč.

Péče o citlivou pleť

Jak pečovat o citlivou pleť? I pár malých kroků přinese velké rozdíly!

Zkuste se řídit našimi tipy, jak pečovat o citlivou pokožku. Můžete tak předejít nepříjemným pocitům, jako je svědění, mravenčení, brnění či pálení pleti. Každý krok snadno zařadíte do každodenního režimu. A pokud se spojí pár činností dohromady, bude to mít na vaši pokožku obrovský pozitivní vliv.

Chraňte pokožku před sluncem

Sluneční UV paprsky mohou u citlivé pokožky vyvolat začervenání. Chcete-li reakci předejít, chraňte pokožku před sluncem oblečením, pokrývkou hlavy a pravidelně nanášeným opalovacím krémem.

Vyhněte se parfemaci

Parfémy i parfemace v produktech mohou citlivou pokožku podráždit a způsobit svědění či zarudnutí. Jako parfém bývá označen i produkt s řadou chemických sloučenin. Vyzkoušejte nejprve výrobek na ruce a týden pozorujte reakce pokožky. Volte si produkty bez parfemace s přírodními ingrediencemi.

Nepoužívejte horkou ani ledovou vodu

Horká i studená voda může poškodit kožní bariéru a dočasné zarudnutí pokožky. Používáním teplé nebo vlažné vody, která je bližší tělesné teplotě, předejdete podráždění pleti. Vyhněte se hrubému tření kůže při mytí a volte jemné čisticí produkty přizpůsobené citlivé pleti.

Zapomeňte na cigarety a alkohol

Nikotin a další chemické látky v cigaretách urychlují předčasné stárnutí pleti. Cigaretový kouř způsobuje oxidační stres, ten oslabuje kožní bariéru, dráždivé látky snadněji pronikají do těla a vyvolávají nepříjemnou reakci. Alkohol zase rozšiřuje cévy a způsobuje zarudnutí citlivé pokožky. V oblasti stravy se můžete poradit i s odborníkem, který vám pomůže s úpravou životního stylu.

Vsaďte na oděvy z přírodních materiálů

Oblečení volte z přírodních materiálů, nejlépe z prodyšné čisté 100% bavlny. Citlivou pokožku může navíc dráždit i vlna, a to i v podobě jemného kašmíru či merina. Šperky vybírejte jen z pravých kovů, tedy zlata a stříbra nebo z chirurgické oceli. Pokud máte pocit, že už jste vyzkoušeli snad vše, ale každý další výrobek jen vyvolává další špatné reakce, neváhejte se poradit s dermatologem.

Vsaďte na produkty pro citlivou pleť

Při líčení i péči o pleť používejte bezpečné produkty s vysokou tolerancí, které jsou vhodné na citlivou pleť. Pokud vaše pleť nepříznivě reaguje na vybraný produkt, je lepší jej vyměnit za vhodnější. Produkty Onclé BIORGANIC mají harmonické složení, obsahuji BIO oleje a unikátní BIOLIN P, který podporuje přirozenou mikroflóru pokožky. Jsou přírodní, veganské a vhodné citlivou pokožku.

 

Zpět do obchodu