Využijte DOPRAVU ZDARMA při objednávce nad 1290 Kč.

Kmenové buňky v kosmetice

Co jsou to kmenové buňky a jak působí v kosmetice?

Asi každá žena touží stále vypadat mladě. Není však jednoduché si tuto mladost a svěží vzhled udržet. Pokud jste takzvaně stále v obraze a držíte krok se současnými trendy v péči o pleť, už jste jistě slyšeli o kmenových buňkách. Jak tato jedinečná a vysoce účinná složka v boji proti stárnutí pleti účinkuje?

Co jsou kmenové buňky

Kmenové buňky se nacházejí v tělech rostlin, zvířat i lidí. Mají unikátní schopnost dělení a přeměňování na jakýkoliv jiný typ buňky. Díky tomu umí napravovat a obnovovat části těla. V kosmetice tento proces regenerace označuje proces opravy poškozených tkání a nahrazení ztracených tkání. Při lokální aplikaci produktů s kmenovými buňkami se stimulují a aktivují v těle vlastní kmenové buňky, zpevňují a omlazují pokožku. Pleť je pak přirozeně pružná a svěží.

Kmenové buňky a jejich potenciál přeměny

Kmenové buňky jsou tedy základní buňky, ze kterých vznikl život. Disponují prakticky neomezeným potenciálem k vlastní regeneraci a reprodukci buněk, které jsou s nimi identické. Spodní vrstvy naší pokožky navíc zahrnují kmenové buňky s téměř neomezenou schopností dělení a reprodukce. Kmenové buňky jsou navíc univerzální a schopné potenciální přeměny na jakoukoli tkáň. Jakmile se však tyto buňky jednou stanou specifickými buňkami, svoji schopnost přeměny následně ztrácí.

Jak fungují kmenové buňky

S přibývajícím věkem jsou naše kmenové buňky stále méně aktivní a snižuje se doplňování kolagenu i elastinu. Pleť začne stárnout a dochází ke vzniku vrásek, povisnutí kůže a dalším známkám stárnutí. Pokud aplikujete produkty s výtažky z kmenových buněk pravidelně, podpoříte stimulaci a aktivaci tělu vlastních buněk, které opět začnou pracovat, zpevňovat pokožku a udržovat ji pružnou. Jakmile se spící buňky povzbudí, dojde k tvorbě nových epidermálních buněk, spustí se řetězová reakce urychlující buněčnou obnovu a dochází obnovení celistvosti pleti.

Produkty luxusní péče o pokožku

V produktech péče o pokožku se nepoužívají samotné živé buňky, ale speciální výtažky z kmenových buněk, pocházející většinou z rostlin, které jsou schopné zůstat čerstvé po dlouhou dobu. Naše kmenové buňky s názvem AKOSKY®APIUM mají klinicky ověřené účinky. Ukrývá se v nich vysoce účinný extrakt z kmenových buněk získávaných z celeru. Díky cenné biosložce v luxusní dámské kosmetice Onclé můžete své pokožce dopřát jedinečně ucelenou, účinnou a velmi šetrnou péči.  

 

 

Zpět do obchodu