Využijte DOPRAVU ZDARMA při objednávce nad 1290 Kč.

Kvasinková infekce u žen

KVASINKOVÁ INFEKCE U ŽEN. PREVENCE, PŘÍZNAKY A PÉČE O VAGINÁLNÍ ZDRAVÍ

 

Intimní hygiena je důležitým aspektem každodenní péče o tělo. Správná péče může předejít nežádoucím stavům, jako jsou kvasinkové infekce, a zajistit optimální stav vaginálního zdraví. Jaké jsou příznaky, příčiny a jaká je léčba? Co můžou naznačovat vaginální výtoky? A proč byste měly raději sáhnout po produktech určených přímo na intimní hygienu?

Kvasinková infekce – příznaky

  • Svědění a podráždění
  • Červenost a otok
  • Pálení
  • Bílý výtok
  • Nepříjemný zápach

Kvasinková infekce – příčiny

  • Nerovnováha mikroflóry
  • Oslabený imunitní systém
  • Hormonální změny
  • Špatně zvolené spodní prádlo
  • Nevhodné stravování

Kvasinková infekce – léčba

  • Správná intimní hygiena
  • Léky
  • Zdravá strava
  • Minimalizace stresu

Intimnímu zdraví nesvědčí těsné, horké nebo vlhké prostředí. Proto je důležité dbát na bavlněné spodní prádlo. Vyvarovat byste se také měly úzkým kalhotám nebo vlhkým plavkám. Intimní partie potřebují dýchat, proto nespěte v kalhotkách.

Výtok v kalhotkách? Nemusíte se děsit. Zdravé tělo ženy produkuje výtok, a to konkrétně v obdobích po menstruaci, kdy bývá řídký, během ovulace houstne, postupně řídne až je téměř průsvitný.

Barvy vaginálního výtoku
Zjistěte, jak jste na tom se svým intimním zdravím. Vaginální výtoky jsou normálním jevem, ale změny mohou signalizovat nepříjemnosti.

Průsvitná barva signalizuje zdraví. Také může znamenat ovulaci nebo těhotenství.

Bílá barva je zdravá barva. Pokud však výtok houstne může se jednat o kvasinkovou infekci.

Žlutá barva značí bakteriální infekci.

Šedá barva signalizuje bakteriální vaginózu.

Růžová barva znamená, že se potýkáte kvasinkovou infekcí nebo může jít o začátek těhotenství.

Červená barva signalizuje menstruaci nebo infekci.

 

Začít můžete už ve sprše

Umýt se jedním tahem je určitě rychlé, ale rozhodně se nevyplácí. Sprchové gely vašemu klínu škodí, narušují pH, způsobují infekce a vaginální mykózy. Proto je důležité sáhnout po produktech určených na intimní hygienu.

Onclé věnuje zvláštní pozornost výběru složek, které prospívají ženské intimní oblasti. Mezi tyto látky patří prebiotika, kyselina mléčná a biolin P. Prebiotika jsou příznivé mikroorganismy, které pomáhají udržovat zdravou rovnováhu bakterií v intimní oblasti. Podporují přirozenou ochrannou bariéru, což snižuje riziko vzniku infekcí a podráždění.

Kyselina mléčná se přirozeně vyskytuje v ženském těle a pomáhá udržovat pH na správné úrovni.

Biolin P je látkou, která vytváří štít proti mikrobům a prokazatelně zabraňuje opětovnému výskytu kožních problémů. Udržuje rovnováhu mikroflóry a zvyšuje ochrannou schopnost intimního prostoru proti patogenům.

Dalšími prospěšnými složkami jsou extrakt ze šípku, který je bohatý na vitamín C a přispívá k regeneraci pokožky, kokosový olej nebo růže šípková.

Onclé Intimní mycí emulze a Intimní čisticí olej vám pomohou udržet si své intimní zdraví v rovnováze.

Používání Intimní mycí emulze je důležité nejen pro udržení zdraví intimních partií, ale také pro zajištění pocitu čistoty a svěžesti ať už jste kdekoliv. Přírodní složení chrání před nepříjemnými pachy a zanechává pocit osvěžení po celý den. Navíc praktická pumpička vám usnadní správné dávkování.

Intimní čisticí olej je praktickým pomocníkem pro udržení intimního zdraví ať už jste doma nebo na cestách. Stačí nastříkat na toaletní papír či ubrousek a jemně otřít intimní partie.

 

infografika_intim_Oncle_blog

Zpět do obchodu